Два львівських університети увійшли у світовий рейтинг вишів

14898 0
Усього з-поміж 1396 ВНЗ є шість українських.
Фото: lp.edu.ua

Фото: lp.edu.ua

Львівський національний університет імені Івана Франка та Національний університет "Львівська політехніка" потрапили до світового рейтингу університетів The Times Higher Education World University Rankings 2020. Це один з найбільших у світі рейтингів вишів.

Перелік університетів побудований на їхній залученості в наукову діяльність, якість викладання. Враховується також індекс цитованості, розвиток міжнародного співробітництва та інші критерії, яких понад 10.

Читайте також: Два львівські університети увійшли до топ-10 найкращих вишів країни

"Львівська політехніка" увійшла в категорію 800-1000 (місце у рейтингу), а університет Франка розмістився в категорії 1000+.

Також в перелік потрапили Сумський державний університет, НУ "Харківський політехнічний інститут", Харківський національний університет імені Каразіна, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Читайте також: Студенти Львова – які вони? Інфографіка

Очолює рейтинг Оксфордський університет. Також у першій десятці є Кембридж, Каліфорнійський та Масачусетський технологічні університети, Стенфордський університет, Гарвардський і Єльський університети, Лондонський королівський коледж, Чиказький та Принстонський університети.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!