Два райони Львівщини ввійшли до червоної зони через Covid-19

22822 0
Львів залишився в помаранчевій зоні.
Фото: freepik

Фото: freepik

В Україні оновили поділ на епідеміологічні зони за захворюваністю на Covid-19. Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій засідала сьогодні, 10 вересня, повідомив у своєму Телеграм-каналі міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Нове зонування почне діяти з 14 вересня. За ним до червоної зони ввійшли Перемишлянський та Пустомитівський райони Львівської області, Чоп Закарпатської області, Івано-Франківськ, Коломия, Калуш, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області, Біляївка, Ізмаїл та Болградський район Одеської області, Дубно Рівненської області, Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Заліщіцький, Збаразький, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області, Великобурлуцький район Харківської області, Славута та Волочиський район Хмельницької області, Канів Черкаської області, Чернівці, Герцеївський, Кельменецький, Кіцманський, Новоселицький та Сторожинецький райони Чернівецької області, Ніжин, Бобровицький та Носівський райони Чернігівської області. 

Це означає, що у цих містах школи та садки переходять на дистанційне навчання, не курсуватиме громадський транспорт та не зупинятимуться на початку поїзди.

Львів залишвся у помаранчевій зоні, як і Дрогобич, Бродівський, Городоцький, Жовківський, Миколаївський та Радехівський райони Львівщини.

До жовтої зони віднесли Борислав, Моршин, Самбір та Стрий, Буський, Дрогобицький, Жидачівський, Золочівський, Кам'янко-Бузький, Самбірський, Сколівський, Сокальський та Яворівський райони. Решта районів віднесли до зеленої зони.

Якщо регіон увійшов у помаранчеву зону, це означає, що забороняється:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
  • планові госпіталізації в лікарнях;
  • робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури;
  • прийом нових змін в дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

У жовтій зоні потрібно перебувати у громадських будівлях у масках, кінотеатри можуть працювати із заповненістю на половину, а транспорт має перевозити пасажирів лише на сидячих місцях. У жовтій зоні забороняється відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!