Два райони Львівщини затопило через потужні зливи. Що відомо

7507 0
Рятувальні роботи тривають.
Ділянка Турка-Східниця

Ділянка Турка-Східниця

На Львівщині через потужні зливи та стікання гірських річок постраждали два райони області – Дрогобицький і Стрийський.

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький

Зокрема, у Східниці сталося розтікання річки Східничанка. Рівень води піднявся на 1,5 м. По всій протяжності річки розмиті береги. Затоплені: 6 вулиць, близько 100 житлових будинків, 10 готелів, 11 магазинів, 15 автомобілів, пошкоджені 5 місцевих мостів. Зі 16 домогосподарств відкачували воду. Газо- та водопостачання селища тимчасово припинили. 2/3 населеного пункту поки що без електропостачання. Підрозділи ДСНС врятували 45 осіб (з них 8 дітей). Через пошкодження одного моста в с. Новий Кропивник та двох мостів в с. Перепростиня відсутній доїзд до 16 населених пунктів. Об’їзд можливий. 

У населених пунктах Підгородці та Урич підмило дорожнє полотно, у найбільш небезпечному місці рух перекрили. Обʼїзд забезпечений. 

Зі заповідника Тустань, де тривав чемпіонат України зі спортивного гірського туризму, рятувальники евакуювали 60 людей. Серед них – 44 дитини. Частина з них вирушили додому за допомогою залізниці, інших тимчасово поселили у місцевому народному домі.

Станом на 10:00 опади тривають, але вони зменшилися. Вода зійшла самопливом. Жертв та постраждалих немає. Ситуація контрольована. Рятувальні роботи тривають.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!