Три виші Львова потрапили у ТОП-10 «найцитованіших» університетів України

10711 0
Очолив цьогорічний рейтинг Київський національний університет ім. Тараса Шевченка.
фото: buki.com.ua

фото: buki.com.ua

На сайті Освіта.ua оприлюднили черговий щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. Так, у топ-10 потрапили три львівські виші. Йдеться про Львівський національний університет ім. Івана Франка, Національний університет «Львівська політехніка» та Львівський національний медичний університет.

При цьому порівняно з минулим роком Франковий виш опустився на одну сходинку - 3 на 4 місце у рейтингу, а також «Політехніка» з 7 на 8. Медуніверситет Львова незмінно зайняв 9 позицію. А очолив цьогорічний рейтинг Київський національний університет ім. Тараса Шевченка. Друге місце за даними Scopus має Харківський національний університет ім. Каразіна, третє – Одеський національний університет ім. Мечникова.

Читайте також: Чи потрібна вашій дитині вища освіта та як правильно обрати університет. Поради випускника Кембриджу

Додамо, що результати рейтингу ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До цієї бази також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань. Повний рейтинг можна переглянути за посиланням

Для довідки

Scopus – бібліографічна і реферативна база даних, інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Дані Scopus, окрім іншого, використовуються для складання деяких рейтингів провідних університетів світу, наприклад Times Higher Education або QS World University Rankings.

Даний рейтинг складений за результатами проведення наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus у квітні 2021 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!