Два виші Львова увійшли в топ-10 найкращих за оцінками роботодавців

4513 0
Журнал «Фокус» опублікував рейтинг ВНЗ України. Оцінювали українські виші роботодавці з сфер фінансів, ІТ, юриспруденції, енергетики і т.д.
фото: buki.com.ua

фото: buki.com.ua

За основу рейтингу вишів України взяли просту ідею: дослідити шанси випускника того чи іншого навчального закладу зайняти вакансію в престижній компанії. Про це повідомляє focus.ua.

Таблиця топ-50 вишів складена на основі опитування провідних компаній з різних сфер (фінанси, IT, юриспруденція, енергетика і т. д.).

Читайте також: Виші Львова увійшли в ТОП-10 лідерів в Україні

Учасникам запропонували оцінити першу сотню навчальних закладів з щорічного рейтингу ресурсу osvita.ua. Оцінки виставлялися за 12-бальною шкалою. Якщо в компанії нічого не могли сказати про якийсь із вишів, йому присвоювалися нульова оцінка. 

Так, ЛНУ ім. Івана Франка опинився на 4-му місці в рейтингу, а Львівська політехніка посіла 8-ме місце серед найкращих вузів країни.

 

Автори опитування наголошують: даний рейтинг не є повноцінним дослідженням якості освіти в навчальних закладах України. Він відображає думку ряду роботодавців про той чи інший ВНЗ.

В опитуванні брали участь: «Інтерпайп», Group DF, «Метінвест», ДТЕК, ДТЕК «Нафтогаз», НАК «Нафтогаз України», Укренерго, Запоріжсталь, УкрАвто, «АВТ Баварія», Fozzy Group, «Нова пошта», ПриватБанк, Ощадбанк , Укрсоцбанк, Кредобанк, ОТП Банк, «AXA Страхування», Concorde Capital, «Самсунг Україна», Luxoft, EVO, «Дата Груп», ISACA Kyiv Chapter, AEQUO, KPMG, «Василь Кісіль і Партнери», Deloitte, Sayenko Kharenko, EY, «Астерс», Украеропроект, «Colliers International Україна», «Інтергал-буд».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!