Дві каратистки зі Львова здобули бронзу на чемпіонату світу у Дубаї

1593 0
На 25-му чемпіонаті світу з карате завершились матчі за «бронзу» у жіночому куміте до 68 кг і до 50 кг.
Відділення НОК України у Львівській області

Відділення НОК України у Львівській області

Дві львівські каратистки Галина Мельник і Катерина Крива здобули бронзові медалі чемпіонату світу у Дубаї. Сьогодні, 20 листопада, на 25-му чемпіонаті світу з карате завершились матчі за «бронзу» у жіночому куміте до 68 кг і до 50 кг. Про це повідомляє відділення Національного Олімпійського комітету у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбук.

«Щойно в Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати) на 25-му чемпіонаті світу з карате завершився матч за “бронзу” у жіночому куміте до 68 кг, в якому на татамі вийшла львів’янка Галина Мельник і титулована австрійка Аліса Бухінгер. Впевнену перемогу в поєдинку здобула представниця збірної України і виборола першу у своїй кар’єрі медаль чемпіонатів світу», – йдеться у повідомленні.

Галина Мельник перемогла чемпіонку світу 2016 року і чемпіонку Європи 2015 та 2017 років з рахунком 3:0.

На шляху до «бронзового фіналу» Галина Мельник спершу з рахунком 3:2 перемогла іспанку, в другому поєдинку виграла 5:1 у португалки, але в третьому поступилася 0:2 лідеру світового рейтингу, віцечемпіонці Токіо-2020, екс-українці Ірині Зарецькій з Азербайджану.

Ірина стала переможницею пулу, вийшовши у півфінал. Відтак Галина вийшла у втішні бої. Вона перемогла бельгійку (8:1), бразилійку (3:3, додаткові показники) і пробилися до матчу за «бронзу».

Ще одну «Бронзу» через годину після поєдинку Мельник, здобула і Катерина Крива – у жіночому  куміте до 50 кг. Вона перемогла суперницю з Казахстану Молдір Жангбирбай з рахунком 5:3. Казахська спортсменка перебуває вище у світовому рейтингу (№10), аніж українка (№12).

Тренує Катерину Ігор Богдан, а Галину – Антон Нікулін.

Галина Мельник народилась у Львові 26 лютого 1994-го року. Закінчила Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського. Тренер та діюча спортсменка клубу карате «Арей» (Львів).

Чемпіонка Європи з карате 2019 року в Гвадалахарі (Іспанія) у командному куміте серед жінок. На II Європейських іграх 2019 року в Мінську (Білорусь) дісталася півфіналу, де поступилася колишній українці, а нині представниці Азербайджану Ірині Зарецькій.

Катерина Крива живе у Львові, родом з Хмельницької області. Народилась спортсменка 6 лютого 1992 року. Вона є учасницею І та ІІ Європейських ігор, Всесвітніх Ігор 2017 р.. Майстер спорту України міжнародного класу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!