Дві компанії зі Львівщини оштрафували за змову на закупівлі для реконструкції школи

1086 0
Йдеться про реконструкцію з розширенням школи № 41 в Брюховичах.
Фото: Гал-інфо

Фото: Гал-інфо

Дві компанії, а саме приватне підприємство «Валенс Груп» та товариство з обмеженою відповідальністю «ХоСаРо», оштрафували за змову на закупівлі для реконструкції школи № 41, що розташована вул. Макаренка, 19 в Брюховичах, замовником якої була Брюховицька селищна рада. Про це повідомила пресслужба Західного міжрегіонального управління Антимонопольного комітету. 

«Відповідачі, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свою поведінку з метою усунення конкуренції. На основі виявлених фактів Адміністративна колегія Західного МТВ 10 листопада 2023 року визнала дії ТзОВ «ХоСаРо» та ПП «Валенс Груп» порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів», – йдеться у повідомленні відомства. 

Читайте також: На Львівщині під час торгів щодо ремонту дороги викрили змову

Зазначимо, що торги проводились ще у 2018 році. В межах проєкту планували реконструкцію з розширенням існуючої школи, вартість робіт становила 91 млн гривень.

Обох порушників оштрафували на на 68 тис. гривень. 

Нагадаємо, що 2 команії викрили на змові під час їхньої підготовки та участі у торгах на закупівлю наборів для екстракорпоральної мембранної оксигенації на загальну суму у 690 тис.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!