Двох екскерівників Львівського локомотиворемонтного заводу підозрюють у розтраті майже 1 млн грн

1859 0
Під час досудового розслідування правоохоронці затримали вантажний автомобіль «МАН», завантажений брухтом чорних та кольорових металів.
Фото: поліція Львівської області

Фото: поліція Львівської області

Двом колишнім керівникам Львівського локомотиворемонтного заводу повідомили про підозру в розтраті. Про це інформують у поліції Львівської області.

За версією слідства, колишній голова правління та один з ексдиректорів ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод», разом з іншими службовцями, причетні до розтрати майна підприємства, а саме – кольорових та чорних металів на суму більше 940 тисяч гривень. Для цього посадовці підробляли документацію.

Також під час досудового розслідування правоохоронці затримали вантажний автомобіль «МАН», завантажений брухтом чорних та кольорових металів.

«Ексголова правління в змові з ексдиректором виробництва виготовили неіснуючий лист від підприємства, яке начебто просить повернути надлишки кольорових та чорних металів, які утворилися після ремонту тягового агрегату. Після чого, на підставі цього документу, у 2018 році вивезли майно ПрАТ, вартістю майже 1 млн грн для подальшої реалізації», – розповіла головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 28 – ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Якщо провину підозрюваних доведуть, їм загрожує позбавлення волі до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та з’ясовують інших причетних.

Нагадаємо, що торік «Укрзалізниця» звинуватила керівництво локомотиворемонтного заводу в тому, що замість того, щоб виготовляти зубчасті колеса для локомотивів із раніше закуплених заготовок, підприємство поставляло «Укрзалізниці» деталі власного виробництва, але куплені у ТОВ-посередника. Ці деталі майже на 60% дорожче за собівартість. Це завдало УЗ 6,5 млн грн збитків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!