Двох лікарів та науковицю судитимуть за вимагання хабара з військовослужбовців у Львові

2455 0
Свої послуги обвинувачені оцінювали у 300 доларів з особи.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Фото: Львівська обласна прокуратура

У Львові лікарів та доцентку кафедри судитимуть  за вимагання хабара з військовослужбовця. Про це повідомила Львівська обласна прокуратура. 

«Обвинувачені організували схему отримання неправомірної вигоди від військовозобов’язаної особи. Для цього лікарі помістили «клієнта» нібито на стаціонарне лікування та складали щодо нього фіктивну медичну документацію. Медичне обстеження проводила науковиця, після чого жінка склала неправдивий документ, в якому вказала нібито про наявність ознак захворювання. В подальшому на підставі цих відомостей медико-соціальна експертна комісія мала б встановити групу інвалідності», – йдеться у повідомленні.

Такі маніпуляцій, за планом, мали б дати можливість безперешкодно перетнути кордон. Свої послуги обвинувачені оцінювали у 300 доларів з особи.

Наразі медикам інкриміновано вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), науковицю ж обвинувачують у складанні завідомо підроблених офіційних документів ( ч. 2 ст. 358 КК України).

Нагадаємо, що на Львівщині викрили осіб, які пообіцяли виготовити посвідчення волонтерів за 13 тис. доларів.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!