Двоє чоловіків намагалися за 2 тисячі євро незаконно перетнути кордон

852 0
Чоловіки хотіли підкупити прикордонників для виїзду з України.
фото: Держприкордонслужба

фото: Держприкордонслужба

На Львівщині чоловіки намагалися підкупити прикордонників для виїзду з України. Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби. 

Як йдетсья у повідомленні, легковий автомобіль «Тойота» прибув у пункт пропуск «Рава Руська» вночі. Автівкою до сусідньої країни їхали 42-річний уродженець столиці та двоє пасажирів. Під час проходження контролю один із пасажирів повідомив, що супроводжує через кордон свого батька, який має ІІ групу інвалідності. Однак 36-річний українець не зміг пред’явити усі необхідні документи. Водій автівки намагався переконати прикордонників у тому, що слідує через кордон як волонтер та внесений до системи «Шлях». Проте, після проведення перевірки, двом особам було відмовлено у перетині кордону.

Читайте також: У пункті пропуску на Львівщині чоловік за хабар хотів перетнути кордон 

Аби все ж таки домогтись свого та виїхати з України, один із чоловіків спробував підкупити інспектора. На пропозицію хабаря у розмірі  2 000 євро, прикордонний наряд Львівського загону відповів відмовою.

За цим фактом співробітники ВВВБ Держприкордонслужби поінформували представників Нацполіції. Відповідальність за дане правопорушення передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Хабародавців прикордонники передали співробітникам Нацполіції.

Нагадаємо, на Львівщині правоохоронці викрили священнослужителя, який намагався незаконно переправити чоловіка призовного віку за кордон. Їх затримали під час спроби перетину державного кордону.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!