Двоє підлітків із Львівщини потрапили до лікарні через укус змії. Як вберегтися

2452 0
Цьогоріч уже четверо дітей звернулись до лікарні після укусу плазунів.
ФОТО: UNSPLASH

ФОТО: UNSPLASH

Від укусів змії у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі лікують двох підлітків із Львівщини. Цьогоріч уже четверо дітей до 18 років звернулись до лікарні після укусу плазунів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv  повідомили у пресслужбі медзакладу.

17-річний мешканець Яворівського району зазнав укусу плазуна неподалік власного дому. Він йшов на пасовище, коли змія із трави вкусила його ногу.  Ще один випадок зафіксували на Стрийщині. 13-річного Юліана змія вкусила у руку. 

«Хлопчик спирався рукою на лавку поблизу церкви, не помітивши плазуна. Підліток відкинув її і побіг до батьків. Мама Юліана фельдшер, яка надали необхідну медичну допомогу. Старшого брата Юліана кілька років тому також лікували від зміїного укусу», – йдеться в повідомленні.

Лікар-анестезіолог медичного центру Максим Ковальов зазначив, що уже четверо дітей отримували медичну допомогу у нашому Центрі після зміїних укусів - усі перебували у стані легкої та середньої важкості. Загалом до 20 пацієнтів з такими проблемами щорічно звертається до наших фахівців.

«Більше від наслідків дії отрути страждають діти молодшого віку і з малою масою тіла. Адже отримують більше отрути на кілограм ваги,  і тому у них може бути більш виражена симптоматика та важкий стан при ушпиталенні», – додав він. 

Мешканців області закликають бути обережними та уважними, відправляючись у ліс чи на природу:

  • якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.
  • у плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів.
  • будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

 

Нагадаємо, Tvoemisto.tv розповідало про те, що робити при зустрічі зі змією. Так, голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин радить, перш за все, дезінфікувати місце укусу чи хоча б промити водою. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!