Київ

Директор київського комунального підприємства отримав підозру

679 0
КП «Спецжитлофонд», яке займається будівництвом житлових будинків, на 100% належить громаді Києва в особі Київської міської ради.
ЖК Forest у столичному мікрорайоні Лісовий (забудовник КП «Спецжитлофонд»)

ЖК Forest у столичному мікрорайоні Лісовий (забудовник КП «Спецжитлофонд»)

Директор столичного КП «Спецжитлофонд» отримав підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомили у Київській міській прокуратурі. Йдеться про будівництво ЖК Forest у мікрорайоні Лісовий.

За даними слідства, у 2017 році чиновник уклав договір із підрядною організацією щодо будівництва житлового будинку на перетині вул. Мілютенка-Шолом-Алейхема у Деснянському районі. Частину коштів було сплачено авансом.
 
 

Однак підрядник упродовж трьох років так і не виконав весь обсяг робіт, у зв’язку з чим договір було розірвано. Разом з цим, з грудня 2017 року по теперішній час директором КП «Спецжитлофонд» не вжито жодних заходів для стягнення вказаної заборгованості з підрядника та не подано цивільні позови, строк позовної давності по яких сплив, та як наслідок, втрачено право вимоги. У результаті службової недбалості територіальній громаді Києві було завдано шкоди на 21 млн грн. 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!