Директор львівського підприємства, який застрелив відвідувача ресторану, отримав іспитовий термін

2948 0
Своїми діями він наніс тяжкі тілесні ушкодження, які призвели до смерті відвідувача.
Фото умовне

Фото умовне

Директору львівського підприємства «Капітал-Буд» Михайлу Петріву винесли вирок у вигляді іспитового терміну на 3 роки за нанесення тяжких тілесних ушкоджень відвідувачу ресторану, які призвели до смерті. Інцидент трапився ще у 2018 році на вул. Щирецькій, 36 у ресторані «Гуцульський Двір». Про це стало відомо з вироку, який опублікували у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначено у судовому рішенні, між двома відвідувачами ресторану виник конфлікт, який переріс у бійку. Згодом Михайло Петрів, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, дістав з кишені куртки револьвер та 5 разів вистрілив у чоловіка. Через декілька днів потерпілий помер у лікарні. Саме через це йому інкримінують не умисне вбивство, а тяжкі тілесні ушкодження, які призвели до смертельних наслідків (ч. 2 ст. 121 КК України). За цією статтею йому грозило 5 років позбавлення волі, та Залізничний районний суд пом’якшив покаранння, замінивши його на 3 роки іспитового терміну, обгрунтувавши свої дії тим, що сторона потерпілого примиралсь з останнім, а обвинувачений визнав свою провину та розкаявся у вчиненому. 

Читайте також: Суд виніс вирок хлопцю, який вбив львівську студентку Дар'ю Косенок

Зазначимо, що використання вогнепальної зброї не було фактом самозахисту, а життю злочинця нічого не загрожувало. 

Нагадаємо, що слідчі встановили підозрюваних у порушенні норм убезпечення дорожнього руху, які спричинили смерть 10-річного хлопчика у Львові.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!