Лікарня на Орлика отримала ЛОР-обладнання для швидкого і безболісного лікування діток

4418 0
Гнучкий ендоскоп, хірургічний лазер та мікроскоп лікарня отримала завдяки перемозі у громадському проєкті «Щасливий, бо дихаю вільно».
Фото: Дитяча лікарня на Орлика

Фото: Дитяча лікарня на Орлика

Львівська дитяча лікарня, що на вул. Орлика, отримала новітнє обладнання для лікування дітей з ЛОР-захворюваннями. До лікарні уже приїхали гнучкий ендоскоп, хірургічний лазер та мікроскоп, що значно покращить надання висококваліфікованої медичної допомоги усім дітям Львова та області, йдеться на Фейсбук-сторінці лікарні.

Читайте також: Із 1 липня у дитячій лікарні на Орлика запрацює оновлене відділення невідкладної допомоги

Безболісно діагностувати, ще більш якісно і вчасно лікувати лікарі-отоларингологи дитячої лікарні зможуть завдяки перемозі у громадському проєкті №60 «Щасливий, бо дихаю вільно».

За словами головного лікаря дитячої лікарні Дмитра Квіта, захворювання ЛОР-органів у дітей посідають одне з перших місць серед патології дитячого віку. Саме тому основною метою реалізації даного проєкту стала рання та своєчасна діагностика ЛОР-патології, можливість візуалізації патологічних станів з фото- та відеофіксацією, мінімізація перебування у лікарні після оперативних втручань та, відповідно, запобігання розвитку можливих ускладнень.

«Важливість своєчасної діагностики та лікування патології органів носоглотки у дітей є вкрай важливим, оскільки хронічне загострення цих захворювань призводить до гіпоксії мозку, неврологічних відхилень, сприяє розвитку алергічних хвороб, деформації обличчя, стоматологічних проблем та інше», – каже Дмитро Квіт.

Читайте також: У міській дитячій лікарні Львова відкрили Центр психічного здоров'я

Як розповіла завідувачка дитячого ЛОР відділення лікарні Тетяна Заброварна, за допомогою сучасного цифрового гнучкого відеоназофарингоскопу стане можливим абсолютно безболісний та безпечний огляд носа, носової порожнини, носоглотки, глотки, гортані та голосових складок. Діодний лазер допоможе реалізувати хірургію одного дня і зменшити ризик післяопераційних кровотеч, а оглядовий мікроскоп допоможе виявити на ранньому етапі різні гострі та хронічні захворювання вух, які виникають у дитячому віці та можуть суттєво вплинути на якість життя вже дорослої особи.

Вартість реалізації громадського проєкту «Щасливий, бо дихаю вільно» складає 590 тисяч гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!