Політична реклама

Екологічний хакатон: 20 тис. грн за підвищення енергоефективності Львова

1281 0
В травні у Львові відбудеться перший Форум з питань екологічно чистої енергетики (Smart Energy Forum). У рамках заходу відбудеться одноденний форум (16 травня) та дводенний хакатон з розумної енергетики (17-18 травня). Закордонні учасники приїдуть до України не лише для того, щоб поділитися своїм досвідом, а ще й, аби знайти українських партнерів, щоб просувати революцію розумної енергетики в Україні і світі.

Нещодавні події показали вразливість крихкої європейської моделі енергопостачання. Україна виявилася ще вразливішою. Чи існує модель, яка б гарантувала безпеку енергопостачання на основі сталого економічного розвитку з урахування потреб охорони довкілля? Під час одноденної конференції експерти та учасники проаналізують потенціал інновацій зеленої економіки та розумної енергетики заради забезпечення енергетичної безпеки і сталого підходу.

Крім того, серед основних питань форуму: чи можуть «зелені» стартапи боротися зі змінами клімату та диктатурою енергетики, чи можливо запровадити політику сталої енергетики для Східноєвропейських країн і міст, чи існують новітні технології, які замінять для нас традиційні енергоносії?

Спікерами будуть засновник та головний активіст у Cleanweb Initiative Блейк Берріс, Йорам Крозер з університету Твенте, Фонду Нідерландів та Академії сталих інновацій, Катаріна Габерсбруннер з Climate & Energy, WECF Germany, генеральний директор «Майкрософт Україна» Дмитро Шимків. Дискусійні панелі відбуватимуться за участі експертів  з ЄС, США і України.

Експерти форуму розкажуть про останні новини у галузі сталих моделей економіки та енергетики, технологічні та дослідницькі проекти, інноваційні підходи для збільшення енергоощадності та виробництва відновлювальної енергії та про те, як енергетичний та ІТ-сектор можуть об’єднатися заради отримання реальних результатів з незначними інвестиціями.

Дводенний  хакатон пройде після конференції. Він буде присвячений розробці рішень, пов’язаних з клінвеб та клінтех.

Клінвеб – це категорія екологічно чистих технологій, яка дозволяє ефективно працювати з великим масивом даних, мобільними способами обробки даних та зв’язку, які допомагають вирішувати проблеми нестачі енергоносіїв і ресурсів у світі, а також дозволяють колективне споживання та пов’язані з цим тенденції. Вважається, що це швидкий і дешевий спосіб переходу до низьковуглецевої економіки.

Під екоклінтехом розуміється система пошуку екологічно чистих технологій та створення умов для реалізації принципово нових рішень по забезпеченню екологічної безпеки підприємств.

Команди отримають непросте завдання – створити рішення для підвищення енергоефективності та споживання відновної енергії для міста Львова та Українського католицького університету, який має найбільш екологічне академмістечко в Україні. Пропозиції команд-переможниць будуть втілені у масштабах України і за її межами.

Після роботи у хакатоні за призові місця команди отримають винагороди. Зокрема, за перше місце учасники отримають 20 тис. грн і програму BizSpark.

Довідка:

Місце проведення форуму: новий багатофункціональний корпус УКУ, вул.Козельницька 2а, Львів

Місце проведення Хакатону: Betaplace, вул.Олени Степанівни 49, Львів

Деталі та форми для реєстрації. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!