Київ

Екологи врятували від забудови ліс із печерою Геонавт на Київщині

567 0
Йдеться про територію лісу площею 50 га

Київський еколого-культурний центр виграв суд проти рейдерів на захист лісів Київського лісгоспу та печери Геонавт. Про це повідомляє КЕКЦ на своїй сторінці в Facebook.

«Суддя Обухівського районного суду Олександр Тиханський задовольнив судовий позив Київського еколого-культурного центру ( КЕКЦ) проти рейдерів, які разов з Обухівською райадміністрацією незаконно роздали під забудову котеджами ліс Київського лісгоспу під Обуховом. Під забудову також попала єдина у Київської області природна печера, яка має назву Геонавт. Судові слухання тривали близько 1 року. І сьогодні суд повернув ліси державі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 28 березня відбулося перше засідання у судовій справі по позову Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) на захист печери «Геонавт» та лісів Київського лісгоспу від забудови.

У КЕКЦ кажуть, що після того, як обласна прокуратура не допомогла Київському лісгоспу захистити ліси, ті звернулися до екоактивістів з проханням повернути захоплені рейдерами близько 50 га лісів. У Київському лісгоспі припускають, що захопити земельні угіддя вдалося «завдяки злочинній діяльності чиновників Обухівської райдержадміністрації».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!