Ексчиновника Львівської міськради виправдали у трагедії Грибовицького сміттєзвалища

1711 0
Юрій Голець свою вину не визнав.
Фото: Патріоти України

Фото: Патріоти України

Колишнього начальника управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Гольця визнали невинним у справі про трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі. Відповідне рішення оприлюднили 18 грудня.

Читайте також: Суд зменшив розмір застави для Юрія Гольця у 15 разів

Прокуратура вимагала визнати ексчиновника винним у тому, що він не вживав заходів для забезпечення стійкості полігону твердих побутових відходів, що призвело до тяжких наслідків, зокрема і до загибелі пожежників. Утім Юрій Голець під час судового засідання повідомив, що він не мав повноважень безпосередньо контролювати дотримання кутів ухилів укосів полігону, оскільки такі повноваження мають інші посадові особи працівники ЛКП «Збиранка».

Галицький районний суд встановив, що сторона обвинувачення не довела спричинення шкоди у розмірі 1 млн 331 тис грн. Також, на думку суддів, сторона обвинувачення також не підтвердила доказами той факт, що дії, які інкримінують посадовцю як неналежне виконання ним службових обов`язків, створювали можливість спричинення наслідків у вигляді витрат на оплату авіаційного палива в сумі 485 тис гривень, витрат на виконання рятувально-пошукових робіт в сумі 380 тис гривень, а також витрат на виплату одноразової грошової допомоги у сумі 465 тис гривень.

Нагадаємо, що 31-го жовтня 2016 року прокуратура Львівської області оголосила про підозру начальнику управління житлового господарства Львівської міськради Юрію Гольцю. Звинувачення стосувалися питання діяльності департаменту житлового господарства та інфраструктури в частині контролю дій ЛКП «Збиранка» щодо складування сміття та обвалу на полігоні в Грибовичах.

28 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалася пожежа, яку вдалося ліквідувати лише через два дні. Першими на місце займання прибули «надзвичайники» – працівники ГУ ДСНС України у Львівській області. Під завалами палаючого сміття опинилися троє з них, а також, імовірно, еколог ЛКП «Збиранка», тіло якого так і не знайшли. Пізніше затримали керівників ЛКП «Збиранка», які вийшли під заставу у розмірі 110 240 гривень. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!