Київ

Ексдепутат міськради отримав підозру у самовільному захопленні і забудові ділянки в Києві

814 0
Пов'язана з підозрюваним компанія намагалася побудувати ТРЦ на ділянці біля станції метро «Осокорки»

Колишньому депутату Київської міської ради Сергію Котвицькому повідомили про підозру у самовільному будівництві на самовільно зайнятій земельній ділянці в Дарницькому районі столиці. Про це повідомляє  Київська міська прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, колишній депутат Київської міської ради, не маючи рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу у власність чи надання у користування земельної ділянки, самовільно зайняв земельну ділянку в Дарницькому районі столиці.

«За відсутності дозвільних містобудівних документів підозрюваний побудував на цій території будівлі, які використовуються в якості місця роздрібного продажу продуктів харчування та інших товарів, а у подальшому на підставі підроблених документів зареєстрував на них право власності», - йдеться у повідомленні.

У релізі вказується, що земельна ділянка, на якій підозрюваний розмістив місця роздрібного продажу, перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Києва. А площа самовільно збудованих будівель на самовільно зайнятій земельній ділянці складає 858,8 кв. м.

«Наразі готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється  слідчими УП в метрополітені ГУНП в місті Києві», – зауважує пресслужба Київської міської прокуратури.

Правоохоронці не називають ім'я підозрюваного, але з оприлюдненої фотографії можна стверджувати, що йдеться про ексдепутата міськради від партії «УДАР» Сергія Котвицького, колишнього члена комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Нагадаємо, пов’язана із Котвицьким компанія-забудовник ТОВ «Скай-Буд ЛТД» ще у 2014 році намагалася побудувати ТРЦ на ділянці біля станції метро «Осокорки», але зіткнулась із масовими протестами місцевих мешканців.  У підсумку, депутати Київради відібрали у забудовника спірну земельну ділянку та надали їй статус скверу. Забудовник, який запевняє, що землю у нього забрали з порушенням закону, оскаржив рішення у суді.

В липні 2015 року громадські діячі заявляли, що хтось полив нафтопродуктами дерева в новооблаштованому сквері. А в січні 2016 року невідомі знищили 16 кленів, які були висаджені в ньому місцевими активістами. У серпні 2021 року ділянку знову обнесли парканом.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!