Ексдиректора «Грінери» посадили під домашній арешт у справі про сміттєві махінації

1631 0
Вони завищували додаткові витрати на перевезення ТПВ, і упродовж січня-квітня 2020 року заволодівали бюджетними коштами. Сума заподіяної шкоди становить майже 1,6 млн грн.
Фото: ГрінЕра Україна

Фото: ГрінЕра Україна

Слідчий суддя Галицького районного суду Львова обрав запобіжний захід підозрюваному у привласненні, розтраті майна у справі вивезення львівського сміття – колишньому директорові ТОВ «ГрінЕра Україна», пишуть «Наші гроші. Львів».

Читайте також: Прокуратура заявила про сміттєві махінації у Львові на понад 2 млн грн

Згідно з ухвалами суду, досудове розслідування встановило, що ексдиректор ТОВ «ГрінЕра Україна» створив та очолив організовану групу, у яку, окрім нього, увійшли менеджер з логістики «ГрінЕра Україна», особа, якому підконтрольне ТОВ «ВР Компані» та начальник служби безпеки цього товариства.

Вони завищували додаткові витрати на перевезення твердих побутових відходів, упродовж січня-квітня 2020 року заволодівали бюджетними коштами, що відшкодовуються перевізникам за рахунок коштів міського бюджету Львова. Сума заподіяної шкоди становить майже 1,6 млн грн.

Про підозру ексдиректорові «ГрінЕра Україна» повідомили 25 травня. Він був керівником товариства з 2016 року по липень 2020 року, коли в той час фірмою керував Олексій Карнаушенко.

Ще одному із підозрюваних, який працював менеджером з логістики ТОВ «Грінера Україна», також призначили домашній арешт в нічний час доби.

У своїй заяві «ГрінЕра Україна», яка належить Богдану Михалусю, повідомила, що минулоріч звільнила «директора компанії та низку працівників, які можливо були долучені до певних порушень щодо вивезення ТПВ». А також переглянула співпрацю з усіма підрядниками, які могли бути дотичними і розірвала договори з ними».

Читайте також: Сміттєпереробний завод у Львові почнуть будувати влітку

Нагадаємо, що у Львові повідомили про підозру за несанкціоноване вивезення сміття зі Львова п’ятьом особам із керівництва організацій, які мали укладені договори з Львівською міськрадою на утилізацію відходів. За даними прокуратури, фігуранти подавали до структурних підрозділів Львівської міськради підроблені документи, із завищеними відстаннями, хоча насправді сміття вивозили у нічний час за межі Львова і захоронювали на несанкціонованих сміттєзвалищах, за різницю між документально освоєними та фактично витраченими коштами згодом розділяли між усіма учасниками. Правоохоронці провели 23 обшуки. Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!