Ексголова Львівської ОДА безоплатно отримав 11 га землі на околиці Львова

5129 0
Ринкова вартість цієї ділянки сягає понад 80 млн грн.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Колишній голова Львівської ОДА Юрій Турянський за допомогою підробки документів отримав на околиці Львова земельну ділянку площею 11 га. Ринкова вартість цієї ділянки сягає понад 80 млн грн, проте чиновник отримав її безоплатно. Про це повідомили «Наші гроші. Львів».

У 1982 році Пустомитівська районна рада передала ділянку площею в 11 гектарів на вулиці Конюшинній у постійне користування державній Автоколоні №2207 Львівського обласного управління вантажного автомобільного транспорту УРСР. Внаслідок розширення міста, ділянка опинилася в західній околиці Львова. Після розпаду СРСР і проголошення незалежності автоколона №2207 занепала, а доля землі залишилася невизначеною.

Читайте також: На Львівщині виявили незаконну зрубку дерев на понад 3 млн гривень

У 2005 році частину землі таки оформили в окрему ділянку і передали в оренду данській компанії  «Сельскабет Сверігесвай 22, Скандерборг АпС». ВАТ «Львівське АТП 24654» надало згоду на виділення цієї ділянки, вважаючи себе правонаступником колишньої радянської автоколони. У 2014 році через низку економічних причин, у тому числі завищену вартість електроенергії, данська компанія зупинила виробництво. Саме того року Юрій Турянський на кілька місяців очолив Львівську ОДА. Конфлікт з данською компанією завершився тим, що після багаторічних судів «Сельскабет» таки з’їхала з Конюшинної, а її будівлі і землю отримав Турянський – в обмін на ділянку у Кам’янка-Бузькому районі. 

Читайте також: Треба було одразу подавати до суду, або чому у Львові знесли віллу на Коновальця

Частина нерухомості на Конюшинній багато років належала фармацевтичній компанії ПП «Едель». Але у 2013 році компанія оголосила про банкрутство, а частина її нерухомості як заставне майно перейшла у власність банку АТ «Міжнародний інвестиційний банк».Тоді Турянський звернувся до банку з пропозицією купити чи обміняти усю нерухомість – мова йшла про три будівлі промислового призначення. Пізніше, у 2019 році, Турянський заявив що вже є власником земельних ділянок і вимагав у компанії звільнити приміщення.

Тvoemisto.tv намагалося отримати коментар від Юрія Турянського, але так і не отримало відповіді.

Юрій Турянський працював у різних структурах Львівсько ОДА. У серпні 2014 року його призначили тимчасовим виконувачем обовʼязків голови Львівської ОВА замість Ірини Сех. На цій посаді він працював до грудня 2014 року. Зараз Юрій Турянський очолює відділення Національного Олімпійського комітету України у Львівській області.

Нагадаємо, що державні інспектори митного поста «Городок» Львівської митниці незаконно пропустили на територію України 41 авто за нульовим розмитненням. Схему шестеро службовців організували у липні 2022 року.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!