Чому деякі львів’яни не отримали монетизовані пільги. Роз’яснення експертів

4074 0
З 1 жовтня пільги на оплату ЖКП монетизували і змінили механізм видачі. Ті хто з якихось причин не отримав пільгу за жовтень — отримає її в грудні.
фото: tenews.te.ua

фото: tenews.te.ua

Починаючи з листопада, львів’яни-пільговики отримуть платіжки за компослуги з повним розміром платежу. Раніше знижки нараховувалися підприємствами надавачами послуг. Тепер пільгу на ЖКП у грошовій формі перераховує орган соцзахисту на банківський рахунок людини, або у «Ощадбанк». Під час ефіру на Tvoemisto.tv в межах проєкту «Наші реформи» Галина Семків, заступниця начальника відділу пільг управління соцзахисту ЛМР пояснила, чому дехто не отримав монетизовані пільги.

Читайте також: В Україні удосконалили умови отримання субсидій. Що змінилося

«Для того, щоб нарахували пільги для сім‘ї, повинні були бути внесені персональні дані всіх членів сім‘ї, на яких розповсюджується пільга. Якщо ці дані не були внесені — обрахунок пільги на сім‘ю не відбувався, система викидала її у протокол розбіжності. Працівники обдзвонювали такі сім‘ї, щоб надали інформацію. Особливо бракувало індентифікаційних кодів неповнолітніх дітей. Хочу заспокоїти тих, хто не отримав пільги за жовтень. При внесенні додатковоі інформації у Єдиний державний реєстр пільговиків, їм нарахують пільги і вони отримають їх у грудні, за два місяці разом із нарахуванням за листопад. Коли ми пільгу нарахували і відправили в реєстр інформаційно-аналітичного центру Мінсоцполітики, тоді вмикається механізм взаємодії «Ощадбанку» з цим відомством. Якщо пільга була нарахована, але вона не дійшла до свого отримувача, потрібно телефонувати на гарячу лінію Ощадбанку і з‘ясовувати ці нюанси. Такі випадки є, але їх небагато», — каже вона.
 

У міськраді також додають, що такий механізм запроваджують вперше, тому декому могли не нарахувати субсидію через технічні причини.

Наталя Лазарович

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!