Київ

Експертиза підтвердила, що росіяни били по Києву гіперзвуковою ракетою «Циркон»

454 0
Уламки ракети 3М22 «Циркон» знайшли у Дніпровському районі Києва
Фото: Defense Express, Нацполіція

Фото: Defense Express, Нацполіція

Фахівці підтвердили, що 7 лютого росія для обстрілу Києва застосувала гіперзвукову ракету 3М22 «Циркон». Про це сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що не має багато інформації про «Циркон».

«Треба чекати висновки фахівців, які визнали, що саме ця ракета була застосована для обстрілу Києва», - сказав Ігнат.

Також, за його словами, Росія для обстрілу України застосовує ракети, які виробляються в інших країнах і уламки їх знайдено — це зафіксовано і задокументовано.

«Росія буде намагатися використовувати всі методи, щоб атакувати Україну саме ракетами, які летять по балістичній траєкторії. І ця ракета (йдеться про  3М22 "Циркон"), і  "Кинджал", і "Іскандер", які вона використовує – це балістика. І проти цих ракет потрібні засоби. Які засоби знаємо ми, знають наші партнери. Треба працювати, щоб захищатись саме від цього виду озброєння», - додав речник Повітряних сил ЗСУ.

Уламки ракети 3М22 "Циркон" знайшли у Дніпровському районі Києва, біля лінії електропередачі, після атаки 7 лютого. Росіяни позиціонують 3М22 як "гіперзвукову" протикорабельну ракету, що також можна застосовувати для враження цілей на землі. 

Нагадаємо, під час ранкової масованої атаки 7 лютого росія запустила по Україні 64 ракети. Внаслідок ракетної атаки в Дніпровському районі Києва було пошкоджено тепломережу та лінії електропередач.  У Голосіївському районі  уламки ракети влучили у багатоповерхівку, загинули четверо людей, понад 30 осіб отримали поранення.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!