Експосадовця сільради на Львівщині підозрюють у розкраданні 69 мільйонів гривень

3429 0
Підозрювані відчужили майже 22 га землі Інституту біології тварин НААН України на користь третіх осіб.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Фото: Львівська обласна прокуратура

На Львівщині колишньому сільському голові та двом сертифікованим-інженерам землевпорядникам повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем. Підозрювані відчужили майже 22 га землі Інституту біології тварин НААН України на користь третіх осіб. Таким чином діями підозрюваних державі завдано понад 69 млн грн збитків.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

«Під час розробки землеустрою щодо зміни меж села, фігуранти безпідставно збільшили його площу, включивши туди землі державної власності, які перебувають у постійному користуванні інституту. Після чого землевпорядники розробили технічну документацію щодо поділу цієї ділянки на менші частини і на підставі рішень сільської ради, на якому головував підозрюваний як сільський голова відповідного села, незаконно роздали ці ділянки у приватну власність понад 200 громадянам», – зазначили в прокуратурі.

Читайте також: На Львівщині чоловік сплатить штраф 5,5 млн грн за незаконний вивіз коштів за кордон

За даними слідства, серед тих, хто незаконно отримав такі землі, є також родичі та близькі підозрюваних. Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів. За клопотанням прокурора, на вищевказані ділянки накладено арешт.

Нагадаємо, що у Львові суд оштрафував на 68 тис. грн програміста, який заблокував доступ до пошти та соцмереж своїй колишній дружині. У травні 2022 року Сихівський райсуд Львова розглядав справу програміста, який, користуючись спеціальними знаннями, заблокував доступ своїй ексдружині до її облікових записів на поштових сервісах ukr.net, Google, а також заблокувавши доступ до Facebook. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!