Експосадовця судитимуть за незаконну приватизацію Будинку вчених у Львові

9210 0
Посадовець безпідставно видав розпорядження і підписав свідоцтво на об’єкт, на основі яких було незаконно приватизовано пам’ятку культури у центрі Львова.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові скерували до суду обвинувальний акт щодо ексголови однієї із районних адміністрацій Львова за те, що він безпідставно видав розпорядження і підписав свідоцтво на об’єкт, на основі яких було незаконно приватизовано пам’ятку культури у центрі Львова.

Джерело: Львівська прокуратура

«В результаті цього Будинок вчених – історична будівля загальною площею понад 3 200 кв. м незаконно вибула з комунальної власності громади області. Через службову недбалість посадовця територіальній громаді завдано збитків на майже 12 млн грн. На незаконно вилучене приміщення накладено арешт. Також керівником окружної прокуратури подано позов до Господарського суду Львівської області про витребування приміщення з незаконного володіння», – зазначили в прокуратурі.

Читайте також: Експосадовця сільради на Львівщині підозрюють у розкраданні 69 мільйонів гривень

Нагадаємо, що раніше Львівська обласна прокуратура вимагала повернути приміщення Будинку вчених громаді. Усупереч чинному законодавству приміщення перебувало у приватній власності Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, хоча будівля належить до списку пам’яток, що не підлягають приватизації.

Тоді у прокуратурі встановили, що приміщення належало до обласної комунальної власності і правових підстав для того, аби районна адміністрація прийняла розпорядження про його передачу у приватну власність, не було. Тобто в такий спосіб рішення про передачу майна прийняли з порушенням вимог Цивільного кодексу, Закону України «Про власність», Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». Детальніше про арештовану пам'ятку – Будинок вчених, читайте у матерілі Tvoemisto.tv.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!