Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну

3090 0
Залишаючись у цій війні стороннім спостерігачем, Захід стане співучасником того, що роблять російські війська з Україною.
фото: 5 канал

фото: 5 канал

Колишня президентка Литви Даля Грибаускайте закликала Північноатлантичний альянс вступити у війну за Україну, яка нині відстоює свою незалежність. Одні лише санкції, якими б жорсткими вони не були, не можуть зупинити Путіна. Про це вона повідомила у себе на Фейсбуку.

«Лише війна може зупинити війну. Не потрібно прикидатися і намагатись заспокоїти сумління лише постачанням Україні зброї, вже надто пізно. Український народ воює за нас… Повторення мантри про те, що НАТО не може допомогти Україні, вже виглядає патетично і викриває боягузство Заходу», – каже вона.

Читайте також: Підтримка вступу України до ЄС та НАТО - найвища за всю історію опитувань

Грибаускайте зазначила, що, залишаючись у цій війні стороннім спостерігачем, Захід стане співучасником того, що роблять російські війська з Україною. На її думку, якщо Путіна не зупинити на Україні, то країнам Заходу все одно доведеться воювати, але вже на своїй території. 

«Україна просить реальної допомоги, ми бачимо на телеекранах вибухи у житлових кварталах і заявляємо про «рішучу підтримку України». Мені соромно чути, як лідери і посадовці НАТО кажуть, що не можуть втручатися у конфлікт. Але ж ми могли у Сирії, Лівії, Африці, Югославії, Афганістані? Україна зараз бореться за власне існування і за мир у Європі. І що ми, продовжимо дивитися на руйнування незалежної держави? Слава Україні і її героям! Поки лише її героям, тому що інших на горизонті не видно», – додала Даля Грибаускайте. 

Нагадаємо, що напередодні українська журналістка емоційно дорікнула прем’єр-міністру Британії Борису Джонсону й іншим членам НАТО, які бояться Третьої світової війни, та закликала закрити небо над Україною – цього у відчаї просить український народ.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!