Ексзаступника міністра Лозинського, якого затримали на розкраданні коштів, відправили під варту

1113 0
Його відправили під варту з можливістю внесення застави у понад 50 мільйонів грн.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід для ексзаступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Його відправили під варту з можливістю внесення застави у 50 мільйонів 236 тисяч гривень.

Джерело: пресслужба ВАКС

24 січня ВАКС обрав для Василя Лозинського запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Відтоді він був зобов’язаний цілодобово бути під домашнім арештом.

Читайте також: Організатора надання неправомірної вигоди ексзаступнику міністра взяли під варту

Нагадаємо, що на початку листопада минулого року Кабінет міністрів призначив першого заступника міністра розвитку громад і територій Василя Лозинського виконуючим обов’язки міністра після звільнення з цієї посади Олексія Чернишова. Пізніше Кабмін об’єднав міністерства інфраструктури і розвитку громад та територій. Об’єднане міністерство очолив Олександр Кубраков, а Лозинський був призначений його заступником.

Згодом стало відомо, що НАБУ та САП викрили Василя Лозинського на розкраданні державних коштів. Детективи затримали його під час отримання 400 тисяч доларів США неправомірної вигоди. Ці кошти заступник міністра одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами. Пізніше Вищий антикорупційний суд арештував ймовірного організатора надання хабаря ексзаступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з альтернативою внесення застави 100 000 472 грн. Тоді, 24 січня, організатора надання неправомірної вигоди ексзаступнику міністра взяли під варту. Його утримуватимуть до 24 березня 2023 року включно. Тоді ж суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. 

Для довідки

Василь Лозинський народився 14 лютого 1986 року. Закінчив Львівський університет за спеціальністю «міжнародні економічні відносини», згодом також здобув юридичну освіту. Працював у Львівському університеті внутрішніх справ, потім – у Міністерстві фінансів, згодом – в управлінні економіки та інвестицій ЛОДА та в управлінні економіки та промислової політики ЛОДА. Також певний час очолював департамент економічного розвитку та інвестиційної політики ЛОДА, а згодом став першим заступником колишнього голови ЛОДА Маркіяна Мальського. 

Одружений, має сина і доньку. 

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!