Київ

Ексзаступницю Черновецького Кільчицьку судитимуть за шахрайство

844 0
За даними правоохоронців, колишня чиновниця привласнила майже 2 млн доларів

Колишню заступницю голови Київської міської державної адміністрації Ірену Кільчицьку підозрюють у незаконному заволодінні чужими коштами від продажу кримської нерухомості в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя, яка скерувала до суду обвинувальний акт.

У повідомленні не уточнюється прізвище обвинуваченої.

Водночас агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє, що йдеться про Ірену Кільчицьку.

Дії Кільчицької кваліфіковано як шахрайство (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України), їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

У повідомленні прокуратури зазначено, що 2021 року потерпілий, імені якого не називають, вирішив продати власне майно на окупованому півострові Крим, щоб уникнути незаконного вилучення окупаційною владою. Загальна сума продажу становила 1,9 млн доларів (53,5 млн грн).

«Обвинувачена взяла на себе зобов'язання допомогти потерпілому в переказі коштів з окупованої території Криму на материкову частину України. Оскільки колишня заступниця голови КМДА була досить відомою в колі політичних і бізнес-еліт й мала матеріальні статки, потерпілий погодився скористатися її "послугами"», - повідомляє прокуратура.

Чоловік повністю виконав інструкції обвинуваченої щодо передачі коштів на окупованій території її спільнику.

Водночас колишня чиновниця надалі привласнила шляхом обману зазначені гроші та передавати їх потерпілому відмовилась.

Нагадаємо, Кільчицька обіймала посаду заступника голови КМДА у 2006-2010 роках. У цей час посаду міського голови обіймав Леонід Черновецький. До цього Кільчицька працювала в структурах Правекс-Банку.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!