Елітні російські десантники провалили щонайменше три операції в Україні

1246 0
Йдеться, зокрема, про наступ на Київ і зупинки руху на Ізюмському напрямку.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Російські війська не змогли ефективно використати свої елітні підрозділи повітряно-десантних сил (ВДВ) у війні проти України. Через те, що росіяни не змогли передбачити опір українців, вони понесли значні втрати серед десантників. Про це повідомляє британська розвідка при Міноборони.

Читайте також: Росія атакує на кількох напрямках одночасно, намагається відновити наступ на Слов'янськ

За даними розвідки, ВДВ зазнали кілька помітних тактичних невдач ще з самого початку вторгнення. Йдеться про:

  • спроби наступу на Київ через аеродром у Гостомелі в березні;
  • зупинки руху на Ізюмському напрямку з квітня;
  • невдалу переправу через Сіверський Донець.

 

Зазначимо, що російська доктрина передбачає, що ВДВ залучають на одні з найскладніших операцій. У складі цих сил приблизно 45 тисяч професійних солдатів-контрактників. Вони мають елітний статус та отримують додаткові виплати.

Нагадаємо, що згідно з даними зі зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 26 травня, російські війська ведуть активні бойові зі спробами наступу відразу на кількох напрямках сході та півдні України. На Слобожанському напрямку ворог намагається покращити своє тактичне положення в районі Ізюма та відновити наступ на Слов’янськ. Систематично з високою інтенсивностю обстрілює райони, де зосереджені українські війська.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!