Від сьогодні ЄС та Британія зупиняють імпорт російського вугілля

743 0
Запровадження європейського ембарго завдасть росії приблизно 8 мільярдів євро втрат доходу на рік.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Європейський Союз та Велика Британія з 10 серпня зупиняють імпорт російського вугілля у відповідь на війну росії проти України. Це увійшло до п’ятого санкційного пакету, затвердженого у квітні, повідомляє Європейська правда.

Рішення передбачає, що з серпня вводиться заборона на закупівлю, імпорт або перевезення вугілля та інших твердих викопних видів палива в ЄС, якщо вони походять з росії або експортуються з рф. Запровадження європейського ембарго завдасть росії приблизно 8 мільярдів євро втрат доходу на рік.

Читайте також: Обстріл Запорізької АЕС завдав шкоди станції, але радіація в нормі, – МАГАТЕ

Водночас у Великій Британії поправка в межах санкційного режиму проти Росії про заборону імпорту вугілля набула чинності 21 липня. Вона забороняє імпорт нафти та нафтопродуктів, вугілля та продуктів з вугілля і золота, а також придбання, постачання та доставку, прямо чи опосередковано, цих товарів.

Вона також забороняє надання технічної допомоги, фінансових послуг і коштів, брокерських послуг, пов’язаних із цими товарами.

Нагадаємо, військово-повітряні та сили ППО білорусі проведуть у серпні військові навчання, у тому числі на полігоні в росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!