Енергетики підбили підсумки найважчого опалювального сезону в історії

962 0
Жодна європейська енергосистема не зазнавала такої масштабної спроби знищення.
Фото: DW

Фото: DW

Понад 1 200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. Більше як 250 із них таки влучили у ціль – 43% магістральних мереж було пошкоджено. Обстріляні й зазнали різного ступеню ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції, повідомляє «Укрненерго».

За оцінкою Світового банку й ПРООН масштаби руйнувань, завданих українській енергосистемі виняткові: лише першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі «Укренерго» цьогоріч складають майже 1 млрд доларів.

Ворог зосереджено бив по електростанціях і об’єктах магістральних мереж. А одразу після закінчення повітряної тривоги в бій вступали ремонтні бригади – тільки в «Укренерго», це понад 1500 фахівців. Резервні схеми – щоб якнайшвидше відновити живлення споживачів, неординарні технічні рішення – щоб відремонтувати пошкоджене, тисячі годин перемовин та пошуки в 40 країнах світу – щоб знайти нове на заміну знищеному.

«Укренерго» вже отримало майже 500 одиниць обладнання, ще більше виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі.

Зараз електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень.

В «Укренерго» наголошують, уже зараз готуються до наступного опалювального сезону, адже навряд чи російські атаки припиняться. Тож вони будуть робити усе можливе, щоб в українських містах не згасало світло.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!