Енергетики повідомили, коли в Україні можливе повернення до планових відключень

1004 0
Обіцяють – за кілька тижнів, якщо не буде нових обстрілів.
Фото: Pixabay

Фото: Pixabay

Повернення до планових відключень електроенергії відбудеться після збільшення потужностей в системі та відсутності нових обстрілів. Про це виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук повідомив в етері Єдиних новин, пише Економічна правда.

«Відмовитись від аварійних відключень можна буде за умови, якщо в системі буде більше генеруючих потужностей, які нададуть змогу обмежитись тільки стабілізаційними відключеннями», – сказав Сахарук.

Читайте також: Якщо вам вимкнули світло, а Петру ні, то жаба давить двічі, – Садовий

За його словами, повернутись до планових відключень можна за кілька тижнів, якщо не буде нових обстрілів, та коли буде можливість повністю відновити ту генерацію, яка була пошкоджена внаслідок останнього обстрілу минулого тижня. Він також додав, що у Києві зараз намагаються вимикати електроенергію якомога ближче до графіків, проте в деяких районах столиці застосовуються й аварійні відключення через локальні перевантаження мережі.

Нагадаємо, в суботу, 3 грудня, в Києві, Дніпрі та Одесі застосували екстрені відключення електроенергії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!