Енергосистема Києва стабілізується, але екстрені відключення тривають

1124 0
В понеділок кияни лишалися без електропостачання на понад 9 годин, а минулої доби – вже на 7.
Фото умовне

Фото умовне

Енергетична система Києва стабілізується, однак екстрені відключення продовжуються.

Джерело: Київська міська військова адміністрація

«Енергосистема Києва стабілізується, але екстрені відключення тривають. Швидкість повернення до планових стабілізаційних графіків – залежить від киян... У понеділок кияни лишалися без електропостачання на понад 9 годин. Минулої доби вже на 7», – йдеться в повідомленні.

Щодо будинків, які розташовані в одній мережі з об‘єктами критичної інфраструктури, то за можливості енергетики переключатимуть на іншу лінію, яка вимикається. Раніше на столицю таких будинків було 2 000, зараз – 745. 

«Якщо будівлю буде неможливо перепідключити на іншу лінію, її вимикатимуть в ручному режимі. Ці обов’язки будуть покладені на ЖЕК/ОСББ чи керуючі компанії», – додали в КМВА.

Читайте також: Сили оборони України відбили атаки окупантів біля 12 населених пунктів, – Генштаб

За даними військової адміністрації, свідоме споживання електроенергії прискорить повернення стабілізаційних графіків, а після екстреного відключення не варто вмикати відразу усі електроприлади.

Нагадаємо, у Києві повернули екстрені відключення електроенергії. Попередні графіки відключень не діють.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!