Латвія, Естонія і Литва відкрили кордони для українців

1436 0
У Литві правила в’їзду відрізняються, адже в’їжджати в країну вільно можуть лише вакциновані українці.
Фото: Mapme Club, Латвія

Фото: Mapme Club, Латвія

Влада Латвії та Естонії дозволила в’їзд українцям без тесту та самоізоляції, а до Литви без ізоляції зможуть потрапити лише вакциновані туристи. Про це на своєму каналі у Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

«Зверніть увагу: в Литві правила в’їзду дещо відмінні від Латвії та Естонії. Повністю вакциновані українці можуть в’їжджати вільно, а хто ще не вакцинувався — з самоізоляцією», – зазначив Дмитро Кулеба.

Десятиденній ізоляції у Латвії не підлягають українці, які мають COVID-сертифікати країн-членів ЄС ЄЕП, Швейцарії та Великої Британії (про повний курс вакцинації (Vaxzevria/AstraZeneca, Comirnaty /Pfizer, Spikevax/Moderna, Janssen) або про те, що особа перехворіла СOVID19) Крім того, такі особи звільнені від вимоги тестування на COVID-19 перед прибуттям до Латвії та після прибуття до Латвії.

Згідно з рішенням Уряду Естонії, а також відповідно до списку третіх країн, серед яких Україна, до Естонії можна в’їжджати з будь-якою метою у період з 19 по 25 липня 2021 року. З 5 квітня 2021 р. при в’їзді в Естонію потрібно в обов’язковому порядку заповнювати коронавірусну декларацію.

Читайте також: Бельгія відкрила кордони для українців

При в'їзді в Литву всі особи старші 16 років, які не повністю вакциновані, мають показати негативний результат тесту на коронавірус, який вони зробили не раніше, як за 72 години до в'їзду у Литву. Також можна зробити тест на антигени COVID-19 не раніше, як за 48 годин до в'їзду. Для таких осіб обов'язковою є десятиденна самоізоляція

Нагадаємо, що напередодні свої кордони для українців відкрила також Бельгія

 

 

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!