Київ

Евакуаторам можуть заборонити забирати машини за 2 години до комендантської години. Чому це погана ідея

805 0
У громадській ініціативі «Пасажири Києва» розкритикували цю пропозицію.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Київраді пропонують заборонити евакуаторам забирати машини протягом години після повітряної тривоги і протягом 2 годин до комендантської години. Відповідний проєкт рішення внесено до Київради.

Автори документа, депутати фракції «Слуга народу», пояснюють, що під час повітряної тривоги водії змушені швидко залишати транспортні засоби для пошуку укриття, при цьому часто порушуючи правила зупинки або стоянки.

«В такому разі, з етичної та моральної точки зору неприпустимо вимагати від водіїв не порушувати правила зупинки або стоянки, адже в першу чергу вони повинні піклуватися про власне життя та здоров’я, а не про дотримання Правил дорожнього руху», - йдеться у пояснювальній записці.

Також автори проєкту рішення вважають, що водій, чий автомобіль забрали за дві години до початку комендантської години, не може забрати його і вчасно і тому нібито не зможе дістатися місця ночівлі.  

Водночас у громадській ініціативі «Пасажири Києва» розкритикували цю пропозицію.

«Тобто депутати пропонують наступне — якщо повітряна тривога закінчилася, але чиясь автівка протягом години перегороджує виїзд пожежникам чи швидкій допомозі, то її евакуатори не матимуть права забирати», - вказують активісти.

Так само вони застерігають, що у разі прийняття такого рішення, водії після 22:00 години зможуть залишати свої автомобілі посеред дороги чи на трамвайних коліях, створюючи затори й перешкоди для громадського транспорту, і комунальники не матимуть права їх евакуювати.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!