Київ

Фабрика шкільного харчування «ГотуЇмо» в Бучі почала доставку обідів у школи

592 0
Фабрика вже виготовила півтори тисячі обідів
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

Перша в Україні фабрика-кухня «ГотуЇмо» в Бучі відсьогодні почала доставку харчування у три школи. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслан Кравченко.

Півтори тисячі порцій відправлено в Бучанський ліцей №9, де тепер знаходиться опорна кухня. Звідти обіди розподілили також у школи №1 і №2.

«Запуск роботи – черговий крок реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Олени Зеленської, в якій Київщина є флагманом всіх новацій. Наша область активно перебудовує систему харчування в освітніх закладах, навчає кухарів та агентів змін. Бо якісна, збалансована та смачна їжа – важливий вклад у здоров’я дітей», – підкреслив Руслан Кравченко.

Як розповів очільник КОВА, свіжі страви освітні заклади отримують в замороженому стані у спеціальних боксах. На місці вони проходять необхідну термічну підготовку і потрапляють на столи до учнів. Все меню вивірене за нормами здорового харчування та потребами дітей.

Кравченко зазначив, що гарячими обідами фабрика-кухня забезпечуватиме всіх учнів закладів освіти, які вона обслуговуватиме: з 1 по 11 клас. 

Протягом квітня на харчування із фабрики-кухні перейдуть всі школи Бучанської громади. Поступово приготування і доставка масштабуватиметься і на Немішаївську та Бородянську громади.

Меценатом фабрики-кухні в Бучі став американський філантроп та бізнесмен Говард Баффет. Його фундація в перший рік оплачуватиме всі витрати на гаряче харчування дітей трьох громад. Реалізувався проєкт у співпраці з “World Central Kitchen” та Національною асоціацією громадського харчування.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Бучі відкрили першу в Україні фабрику-кухню в рамках реформи системи шкільного харчування, започаткованої першою леді України Оленою Зеленською. 

В ній готуватимуть обіди для закладів освіти трьох навколишніх громад – Бучі, Немішаєвого та Бородянки.

Це перша фабрика-кухня, яка дозволяє готувати 10 тисяч порцій на день. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!