Фахівець із урбаністики: чому Львів зараз – інвестиційно привабливіший, аніж інші міста

3047 0
Зараз Львів отримав «шанс» для динамічного розвитку. Одна з причин – віддаленість від зони конфлікту на Сході України, – вважає фахівець із урбаністики, професор Київської школи економіки Володимир Вахітов. Під час лекції «Вимір міста. Вимірювання місця» професор розповів про те, які переваги зараз має Львів для залучення нових інвестицій та чому місто – це, щонайперше, його мешканці.
фото: platfor.ma, www.split.lviv.ua, prostoinvesticii.com, tcb.vn.ua

фото: platfor.ma, www.split.lviv.ua, prostoinvesticii.com, tcb.vn.ua

«Зона конфлікту дуже сильно та дуже довго впливатиме на розвиток територій, які є поряд. Через те, що Львів розташований відносно далеко, місто має набагато більше можливостей для інвестиційної привабливості. Можливо, недоречно так говорити, але зараз у Львова є певний шанс. Так, існують загальні для країни ризики. Але якщо подивитися на розподіл цих ризиків усередині України, то тут їх є набагато менше. Саме тому Львів виграє, наприклад, у Дніпропетровська чи Харкова», – сказав Володимир Вахітов.

За його словами, більшість воєнних конфліктів у світі є локальними та поширюються на невелику територію: у нас це зона АТО. Однак, економічні наслідки від цих конфліктів «зачіпають» ширший ареал. Тому найбільше постраждають від війни на Сході не лише Донецька й Луганська області, а й дотичні – щонайперше, Дніпропетровська та Харківська.

Читайте також: iHUB Lviv: 5 фактів про нове місце для реалізації ідей у Львові

Окрім того, професор зауважив, що мешканці мають усвідомлювати свою причетність до розвитку міста, а влада й бізнес – створювати для цього умови. «Місто – це концентрація людей та ідей. Це не машини і не будинки. Місто – це місце, де концентруються таланти та є умови для реалізації цих талантів. Також це простір для ринків та бізнесу. Якщо ми хочемо залучити інвестиції до Львова, то маємо показати, що тут є великий ринок або, принаймні, що Львів може відкрити величезні ворота для інших ринків навколо», – зазначив Володимир Вахітов.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!