Фехтувальниця Ольга Харлан стала першою українкою-прототипом ляльки Barbie

3924 0
Серію ляльок Role Models почали випускати у березні 2018 року до 60-ої річниці Barbie і Міжнародного дня жінок.
Фото: Вarbie.matte

Фото: Вarbie.matte

Фехтувальниця Ольга Харлан стала першою українкою, яка отримала свою портретну ляльку Barbie. Про це йдеться на сайті мультинаціональної компанії Mattel, що спеціалізується на виробництві іграшок.

Серію ляльок Role Models почали випускати у березні 2018 року до 60-ої річниці Barbie і Міжнародного дня жінок. Таким чином компанія відзначає успішних жінок з усього світу та прагне надихнути їхнім прикладом ще більше представниць прекрасної статі. 

Щорічно експерти Mattel відбирають кілька видатних постатей із різних континентів, які досягли успіху кожна в своїй галузі.

Україну в серії Role Models першою представила олімпійська чемпіонка, шестиразова чемпіонка світу, восьмиразова чемпіонка Європи, заслужена майстриня спорту України з фехтування, двічі найкраща спортсменка року в Україні Ольга Харлан.

Раніше свою ляльку в цій серії отримали також плюс-сайз модель Ешлі Грем, найшвидша бігунка Великої Британії Діна Ашер-Сміт, авіаторка Амелія Ерхарт, мексиканська художниця Фріда Кало, науковиця NASA Кетрін Джонсон. Загалом у цій серії зараз є 41 лялька. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!