Чи буде Фестиваль Рівності у Львові

2304 0
Вже на цих вихідних у Львові відбудеться Фестиваль Рівності, який самі організатори називають «майданчиком для поєднання культури, креативу та соціального активізму, який б об’єднував людей у їх різноманітності та єдності у боротьбі з упередженнями та дискримінацією». Журналісти Tvoemisto.tv дізналися, чим особливим буде цьогорічна програма фестивалю, хто буде її учасникам, про ЛГБТ-квест вулицями Львова та погрозам організаторам у зв’язку з цим.
Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

Фестиваль Рівності у Львові запланований на суботу та неділю – 19-20 березня. Ще перед офіційною церемонією відкриття вулицями Львова пройде ЛГБТ-квест. Його учасником може стати будь-хто, хто зголоситься. Організатори переконують, що кожна з локацій квесту пов’язана з ЛГБТ. Щодо авторів цього квесту, то його «створили жителі Львова і активісти за рівні права». Однак жодних імен та локацій не розкривають.

Причина в тому, що після оприлюднення програми, організатори отримали чимало погроз у свій бік. Відреагували на них, за їх словами, відповідно – сповістили поліцію. Також під час подій на фестивалі буде охорона, яка слідкуватиме за порядком.

Разом з тим проведення Фестивалю у Львові опинилося під загрозою зриву. Як написала організаторка заходу Олена Шевченко в понеділок, 14 березня, «адміністрацією культурного простору «Музей ідей» нам було повідомлено про відмову у наданні приміщення для проведення «Фестивалю рівності Львів-2016» у зв’язку із погрозами фізичною розправою та псуванням майна, які стали надходити адміністрації культурного простору, а також у зв’язку із відсутністю підтримки від міського Голови [Андрія Садового]».

 

 

Прес-реліз14.03.16З приводу проведення Фестивалю Рівності Львів – 2016В рамках проведення щорічного комплексу заход...

Опубліковано Olena Shevchenko 14 березень 2016 р.
 

 

Слід зазначити, що в рамках фестивалю було заплановано показ фільмів, що раніше не демонструвалися в Україні, кілька фотопроектів, перформенси українських артистів, соціальний театр, TEDtalk, а також вечірка та багато іншого.

Також на суботу був запланований літературний вечір, де свої вірші мали читати вісім сучасних українських поеток і поетів, які приїдуть з різних куточків країни. Організатори відмовилися називати їх імена в цілях безпеки.

Феміністична майстерня на цьому фестивалі мала б представити тренінг «Сусіди», де за допомогою гри будуть виявляти стереотипи у відношенні до інших людей, та як це впливає на життя.

Недільний день фестивалю буде відданий театру та музиці.

Слід зазначити, що минулорічний Фестиваль Рівності відбувся у Києві. В столиці він і надалі проходитиме як щорічний захід. Львів же цього року було обрано як одне з міст програми поїздок по регіонах України. Попри погрози, організатори не планують відмовлятися від його проведення тут.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!