Фільм українки отримав 8 нагород «Еммі»

16889 0
Міні-серіал, знятий на замовлення HBO, від українського філммейкера Лізи Холоденко «Що знає Олівія» переміг одразу у 8-ми номінаціях на врученні премії Еммі та став найкращим міні-серіалом цього року у США.
Фото: indiewire.com, life.pravda.com.ua, facebook.com, capital.ua

Фото: indiewire.com, life.pravda.com.ua, facebook.com, capital.ua

Так, статуетку за «найкращу чоловічу роль у міні-серіалі» отримав Річард Дженкінс за роль Генрі Кіттерджа. Френсіс Мак Домрманд, яка зіграла Олівію Кіттерідж, стала «найкращою актрисою міні-серіалу».

Крім того, серіал здобув нагороди за «Найкращу режисуру у міні-серіалі», «Найкращий сценарист у міні-серіалі» (Джейн Андерсон), «Найкращий актор другого плану в міні-серіалі» (Білл Мюррей), «Найкращий підбір акторів міні-серіалу» та «Найкращий оператор міні-серіалу».

 

 

67th Primetime Emmy Awards - Trophy TableEXCLUSIVE - Lisa Cholodenko at the 67th Primetime Emmy Awards on Sunday,...

Posted by Studio J Inc. on 22 вересня 2015 р.

Серіал «Що знає Олівія» - екранізація роману Елізабет Страут. Він охоплює 20 років життя родини Кіттерідж. Головна героїня - Олівія, літня вчителька математики зі складним характером та її чоловік - Генрі та син-тінейджер.

 

Ліза Холоденко - американська теле і кінорежисерка українського походження. Вона виросла в долині Сан-Фернандо, передмісті Лос-Анджелеса. Навчалася в університеті штату в Сан-Франциско. Працювала помічником редактора у фільмах «Boyz 'N the Hood» (1991) і «Used People» (1992). Вступила в кіношколу Колумбійського університету, де навчалася у Мілоша Формана. Під час навчання зняла два короткометражні фільми «Souvenir» (1994) і «Dinner Party» (1996).

У 1998 році зняла свій перший повнометражний фільм «Високе мистецтво», який був високо оцінений критикою. Була режисером популярних телесеріалів: «Забійний відділ»; «Клієнт завжди мертвий» і «Секс в іншому місті». У 2010 році на екрани вийшов фільм «Дітки в порядку», в якому вона виступила як режисер і спів-сценарист. Фільм отримав «Золотий глобус» у номінації «Найкращий фільм - комедія або мюзикл» і був номінований на «Оскар» у категорії «Найкращий фільм».

Джерело: Українська правда. Життя


Опублікував Ігор Саджениця

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!