Київ

Фонд держмайна продав пам'ятку архітектури на Золотих воротах за 42 мільйони гривень

479 0
Покупець має укласти договір охорони обʼєкта культурної спадщини на приміщення з департаментом культури КМДА
Фасад будівлі на Володимирській, 42. Фото: ФДМУ

Фасад будівлі на Володимирській, 42. Фото: ФДМУ

У Києві з аукціону продали єдиний майновий комплекс державного підприємства «Дніпро» на Володимирській, 42. Про це повідомила пресслужба ФДМУ.

«Відбувся онлайн-аукціон з приватизації ДП «Дніпро», що у центрі столиці, на Володимирській. За право власності на актив змагалися 18 учасників. У ході прозорої конкуренції фінальна вартість лота зросла у 5,8 раза, зі стартових 7,26 млн грн до переможних 42 млн 113 грн», – йдеться в повідомленні.

Голова Фонду державного майна Віталій Коваль наголосив, що збільшення вартості лота у 5,8 раза – «чітке підтвердження зацікавленості та фінансової спроможності українського бізнесу інвестувати у вітчизняну економіку».

У приватизаційному відомстві нагадали, що починаючи з 2022 року ДП «Дніпро» припинило свою видавничу діяльність. Відповідно до умов приватизації, новий власник зобов’язаний впродовж 6 місяців з дня оформлення права власності погасити борги із заробітних плат та перед бюджетом.

Також ДП накопичило понад 2 млн грн боргів перед юридичними особами. Проте їх погашення не є приватизаційною вимогою Фонду держмайна.

Водночас упродовж місяця новий власник має укласти договір охорони обʼєкта культурної спадщини на приміщення з департаментом культури КМДА, оскільки будівля є пам’яткою історії місцевого значення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!