Фото дня. Вулицями Львова пройшли понад тисяча пластунів

4137 0
У Львові відзначають річницю Першої пластової присяги.
фото: фейсбук-сторінка "Пласт. Львів"

фото: фейсбук-сторінка "Пласт. Львів"

Сьогодні на площі перед пам’ятником Іванові Франку відбулись заходи з нагоди святкування 106-ї річниці заснування Пласту. Після Служби Божої та традиційних церемоніалів біля пам’ятника Івану Франкові вже традиційним вимаршем пластуни вирушили до Личаківського кладовища для вшанування пам’яті полеглих героїв та засновників Пласту, інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: Куди піти на вихідних у Львові. Інтерактивна мапа

Як зазначають організатори, пластова присяга – це добровільна, зазвичай прилюдна і урочиста заява, якою пластун зобов'язується безумовно та невідклично дотримуватися Пластового Закону та Трьох Головних Обов'язків, працювати на користь Пласту та українського суспільства, а також робити добрі діла.

Окрім того, біля Ратуші вивісили знамено, а пластуни оголосили флешмоб.

Нагадаємо, Пласт — національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства. Перша пластова присяга відбулася 12 квітня 1912 року.

Зараз у Пласті займається приблизно 300 дітей новацтва (діти віком від 6 до 12 років) та 1300 дітей юнацтва (віком від 12 до 16 років). Пластунів від 18 років є орієнтовно понад 200.

Усі фото: фейсбук-сторінка "Пласт. Львів"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!