Франція допоможе Україні з транспортом, зокрема підтримає «Укрзалізницю»

1002 0
Вже є домовленості про постачання рейок та оновлення локомотивного парку.
Фото: Пасажирський транспорт

Фото: Пасажирський транспорт

Україна та Франція підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у сфері транспорту, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Підписання відбулося під час зустрічі віцепрем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова з уповноваженим міністром з питань транспорту при Міністерстві екологічної трансформації та розвитку територій Франції Клєманом Боном та спеціальним уповноваженим Президента Франції з питань допомоги та відновлення України П’єром Ельброном.

У найближчих планах посилення співпраці у забезпеченні України мостами та підтримки «Укрзалізниці». Вже є домовленості про постачання рейок та оновлення локомотивного парку.

Окрім цього, опрацьовується участь французьких партнерів у відбудові та підтримці української аеронавігації, зазначив Олександр Кубраков.

Меморандум передбачає співпрацю щодо оцінки завданої шкоди та відновлення українських транспортних систем, з акцентом на перехід до екологічної низьковуглецевої мобільності.

Зокрема, Франція надаватиме експертну підтримку та сприятиме участю французьких компаній у відбудові України.

Співпраця охоплюватиме сфери залізниці, громадського міського транспорту, мультимодальних перевезень та логістики, повітряного та морського транспорту, дорожнього господарства, а також питання розвитку екологічно чистої мобільності.

Для реалізації спільних проєктів, започаткованих у рамках цього меморандуму, буде створено спільний Моніторинговий комітет.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!