Франція передасть Україні системи ППО Crotale

1180 0
Україна зможе розгорнути батареї Crotale за два місяці, протягом яких українські військові навчаться їх використовувати.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

Франція передасть Україні зенітні ракетні комплекси малої дальності Crotale. За словами міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню, загалом його країна має 12 батарей таких ППО, скільки планує направити до України, поки не уточнено.

Джерело: «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Associated Press

«Вони будуть особливо корисні в боротьбі з безпілотниками та повітряними бомбардуваннями», – заявив глава французького Міноборони Себастьян Лекорню.

За його словами, замість систем, які Франція надасть Україні, французькі збройні сили отримають сучасніші системи ППО Mamba. Лекарню пояснив, що згідно з планами Україна зможе розгорнути батареї Crotale за два місяці, протягом яких українські військові навчаться їх використовувати.

Також французький міністр повідомив, що до 2 тисяч українських військових пройдуть навчання у французьких військових частинах. Кілька тижнів їх навчатимуть веденню бою, використанню французької техніки, навичок, пов'язаних із тилом та постачанням.

Зазначається, що раніше військові Франції навчили українців використовувати самохідні артилерійські установки (САУ) CAESAR, яких Париж поставив в Україну 18 одиниць.

Лекорню зазначив, що точаться дискусії щодо постачання ще шести САУ CAESAR, і, крім того, Париж вивчає український запит на постачання ракет для ударів по наземних цілях. Міністр пояснив, що французькі військові раніше розмістили замовлення на нові установки CAESAR замість переданих Україні.

Також Париж виділив EUR100 млн у фонд, які Україна може на власний розсуд витрачати на закупівлі чогось за умови, що постачальником буде Франція. Зокрема, надійшло замовлення французькій фірмі, яка постачає понтонні мости.

За словами Лекорню, французький оборонний бюджет сягне EUR44 млрд у 2023 році – максимального рівня з часів Другої світової війни. Міністр додав, що у 2017 році, коли розпочинався перший термін президентства Еммануеля Макрона, розмір оборонного бюджету становив EUR32,3 млрд.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!