Фрески костелу єзуїтів львів’яни побачать вже у жовтні

2453 0
Мистецькі твори XVIII століття у гарнізонному храмі відновлюють за підтримки меценатів та уряду Польщі.
Фото: сторінка о. Степана Суса в мережі Facebook

Фото: сторінка о. Степана Суса в мережі Facebook

У жовтні 2017 року львів'яни зможуть побачити частину відреставрованих фресок Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла (УГКЦ), повідомив на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» настоятель храму отець Степан Сус. 

За його словами, до реставрації фресок Франциска та Севастіана Екштайнів залучено найкращих фахівців з України та Польщі, переважно науковців та реставраторів Львівської та Краківської академії мистецтв.

Наступний етап реставраційних робіт розрахований на 2018-2022 роки і буде обіймати понад 1000 м.кв. площі стінопису (фресок). За підрахунками експертів, вартість реставраційних робіт 2018-2022 року становитиме $425.000.

До цієї суми входять закупівля реставраційних матеріали, оплата праці та оренда риштування. За підтримки поодиноких жертводавців уже вдалось зібрати $160.000, які буде витрачено на встановлення, оренду та обслуговування риштування та частково на виконання реставраційних робіт. Залишається ще зібрати $265.000, що допоможе успішно завершити проект.

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла Львівської архієпархії УГКЦ відомий у Львові як костел отців єзуїтів (1610-1630 рр.), пам’ятка архітектури національного значення. У радянський період храм використовували як книгосховище Львівської національної бібліотеки імені В. Стефаника НАН України. За старанням військовослужбовців та громади міста Львова, храм було відкрито 6 грудня 2011 року з нагоди 20-ї річниці Відродження Збройних сил України. За ці роки храм став місцем не лише молитви, але й соціального служіння. В час російсько-української війни храм активно підтримує українських воїнів, їхні родини, дбає про тих, хто потребує допомоги та гордо проводжає в останню путь загиблих воїнів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!