Україна

Фронт у Бахмуті проходить по центру міста, – британська розвідка

1314 0
Українські підрозділи можуть вести вогонь з укріплених будівель на заході, що ускладнює дії противника.
БАХМУТ, ФОТО: GETTY IMAGES

БАХМУТ, ФОТО: GETTY IMAGES

Російські сили, представлені найманцями приватної військової компанії «вагнера», за останні чотири дні взяли під контроль більшість східної частини міста Бахмут на Донеччині, й тепер лінія фронту проходить по його центру по річці Бахмутка. Про це йдеться в суботньому огляді розвідувальної спільноти міністерства оборони Великої Британії.

Джерело: Європейська правда 

Збройні Сили України продовжують утримувати західну частину Бахмута і зруйнували ключові мости через Бахмутку, «яка протікає з півночі на південь через смугу відкритої місцевості шириною 200-800 м між забудованими районами».

«Оскільки українські підрозділи можуть вести вогонь з укріплених будівель на заході, ця територія перетворилася на «зону смерті», що, ймовірно, зробить її дуже складною для сил «вагнера», які намагатимуться продовжити свій фронтальний наступ на захід», – вказується в огляді.

Читайте також: За добу Збройні Сили України ліквідували ще понад тисячу окупантів 

Водночас британська розвідка зазначає, що українські сили та їхні лінії постачання на захід від Бахмута залишаються вразливими до постійних спроб сил рф обійти захисників з півночі та півдня.

Нагадаємо, що противник, не рахуючись із втратами, не припиняє штурмувати місто Бахмут та його околиці. Сили оборони України не дали ворогу взяти Бахмут в оперативне оточення, але ситуація залишається дуже складною.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!