Гаївки у Шевченківському гаю. Фоторепортаж

2729 0
Для відвідувачів є можливість навчитися давніх танців з музичними фолькгуртами.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Сьогодні, на Великдень, у Шевченківському гаю у Львові гостею музею знайомлять із давніми традиціями, водять гаївки та пригощають. Для відвідувачів є можливість навчитися давніх танців з музичними фолькгуртами та придбати вироби народних майстрів, смаколики та музейні сувеніри в облаштованих ятках.

З 13:00 до 18:00 в гаю відбувалися «Гаївки для найменших», де вчили водити «Жучка», стародавніх ігор та забавлянь (хата зі с. Либохора). Також проводили гаївки з ОУМ «Спадщина», жива традиція, що підтримується десятиліттями: водили кривий танець, вербовую дощечку, струмок, подоляночку, хорти і вовки, царівну, мости, голубку. А також грали в шума, моргалки, ремня, а хлопці ще будували  вежу та слона.

Сьогодні в гаю також відбувалася «Велика гаївка на галявині» за участю фольклорних та етногуртів: Д'горі, Етерія, ДРИҐ, NAZVA, спеціальний гість – Юрій Йосифович. . Можна було придбати збірничок і самим навчитися співати гаївок та веснянок. Кошти від продажу збірничка йдуть на благодійну допомогу ЗСУ (місце та час презентації повідомлять невдовзі).

Нагадаємо, що у понеділок, 17 квітня, з 13:00 до 18:00 у гаю відбуватиметься «Велика гаївка на галявині» за участю фольклорних та етногуртів Пиріг і Батіг, BanduraGirl та Lemko Bluegrass Band (головна галявина, біля дзвіниці зі с. Хоросно). Окрім того, у музеї продовжуватимуть роботу виставки писанок в малому залі «В укритті» та живопису Уляни Нищук «Заквітчані» у школі зі села Бусовисько.

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!