Київ

Генсеку компартії В’єтнаму повернули звання Почесний громадянин Києва

1666 0
Депутати Київради виключили Чионг Тіня з переліку осіб, оскільки той не підпадає під жодну з ознак, вказані в основних Положеннях про звання «Почесний громадянин міста Києва».

Київрада виключила з проєкту рішення від 25.05.2023 року «Про позбавлення звання «Почесний громадянин міста Києва»» генерального секретаря Комуністичної партії В'єтнаму Чионг Тіня.

Раніше проєкт рішення про позбавлення звання Почесного громадянина міста, куди увійшов Леонід Брежнєв, Олексій Єпішев, Віталій Масол, Кирил Москаленко, Олексій Федоров та Тінь Чионга, не зміг підписати мер Києва Віталій Кличко, саме через присутність у списку останнього. 

Згідно з поясненням міського голови, особистість Чионг Тіня не підпадає під жодну з ознак, вказані в основних Положеннях про звання «Почесний громадянин міста Києва». Окрім цього, є ряд політико-правових особливостей, зокрема й те, що Соціалістична Республіка В'єтнаму не була союзною республікою колишнього СРСР, а займані посади у центральних керівних органах Комуністичної партії В'єтнаму не входить до переліку тих партій, посадовці яких позбавляються звання Почесний громадянин Києва.

Читайте також: Київрада провалила голосування за Повітрянофлотський проспект, який підтримали кияни

Також зазначається, що з відповідним листом щодо Тіня 29 травня звернулося до міської влади посольство України в Соціалістичній республіці В’єтнам, де викладена така ж позиція.

Зважаючи на ці зауваження мера сьогодні депутати виключили Тіня з переліку осіб, які позбавлені звання Почесний громадянин Києва.

Нагадаємо, 25 травня на пленарному засіданні Київрада з метою засудження діяльності комуністичного тоталітарного режиму позбавила звання «Почесний громадянин Києва» Леоніда Брежнєва та ще 5 осіб. Відповідне рішення підтримали 82 депутати Київради з 91 зареєстрованого у сесійній залі.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!