Генштаб пропонує мобілізувати ще 450-500 тисяч людей, – Зеленський

1019 0
Коштуватиме це державі 500 мільярдів гривень.

Президент наразі чекає від військового керівництва країни нового мобілізаційного плану. Про це Володимир Зеленський сказав під час пресконференції у вівторок, 19 грудня. 

За його словами Генштаб пропонує мобілізувати додатково 450-500 тисяч людей. Коштуватиме це державі 500 мільярдів гривень.

«Це питання дуже чутливе. Військове керівництво звернулось щодо захисту держави і потенційних контрнаступальних дій. Вони запропонувати мобілізувати 450-500 тисяч людей. Це дуже серйозна цифра. Я сказав, що мені потрібно більше аргументів. Бо це питання справедливості, обороноздатності, людей і фінансів», - сказав президент.

Зеленський наголосив, що доручив підготувати план, у якому буде більше конкретики. Зокрема, що буде з тими людьми, які вже два роки захищають Україну. 

Читайте також: Чому роздають повістки у публічних місцях. Пояснення Міноборони

«У цьому мобілізаційному законі має бути відповідь суспільству. Я поки що не побачив там демобілізації... Воїнам там дуже важко. Тому військове керівництво має розуміти, що ми не можемо втратити наших найстійкіших. Ми повинні знайти демобілізаційні процеси», - зазначив президент.

Він наголосив, що мобілізаційний план мають представити для розгляду на Ставці Головнокомандувача. А вже згодом - у Верховній Раді, адже для його виконання необхідні законодавчі зміни. 

Детальніше про те кому зараз видають повістки, їх види, та яке покарання очікує призовника у разі неприбуття за викликом у військомат, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!