Генштаб повідомив, яка зараз головна ціль окупантів в Україні

1222 0
Перш за все, рф хоче зупинити український наступ на Херсонському напрямку.
Чоловік дивиться на пошкоджений внаслідок обстрілів будинок. На одному з балконів — український стяг | Фото: Сергій Коровайний

Чоловік дивиться на пошкоджений внаслідок обстрілів будинок. На одному з балконів — український стяг | Фото: Сергій Коровайний

Головною ціллю окупантів в Україні найближчим часом є утримати фронт та зупинити український наступ на Херсонському напрямку.

Джерело: заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу в медіацентрі, «Громадське»

За словами Громова, таке завдання росіяни планують виконати насамперед завдяки проведенню першої хвилі мобілізації та збільшенню кількості угруповань російських військ на правобережній частині Херсонської області.

Громов каже, що зараз росіяни для стримування просування підрозділів українських військ у Південнобузькому операційному районі зосередили до 45 батальйонних тактичних груп, які прискорюють фортифікаційне обладнання оборонних рубежів.

Читайте також: Росіяни покидають Херсон, але святкувати перемогу ще рано

Також росіяни постійно намагаються відновити переправи через Дніпро, щоб покращити підтримку своїх військ на правобережжі, стверджує Громов. За його словами, українські сили тримають під вогневим контролем російські логістичні шляхи та завдають ударів по позиціях окупантів.

Нагадаємо, що голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан пояснив, яка стратегія Сил оборони, про просування на Херсонщині, і чому окупанти вивозять людей із окупованого міста.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!