Ворог намагається вийти на адмінкордон Донецької області, за тиждень – понад 500 боїв

894 0
Під час наступальної операції Сили оборони вийшли на рубіж по правому берегу Дніпра, визволили близько 5580 кв. км території та 198 населених пунктів.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Найскладніша ситуація на фронті зберігається на Донецькому напрямку, де впродовж тижня відбулося понад 500 бойових зіткнень Сил оборони з ворогом. 

Джерело: заступник керівника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил бригадний генерал Олексій Громов, Укрінформ

«Найбільш складна обстановка залишається на сході нашої країни, де противник намагається вийти на адміністративний кордон Донецької області. Лише з минулої п’ятниці в цьому регіоні відбулось понад 500 бойових зіткнень з противником», – повідомив Громов.

Читайте також: Ракетні удари по інфраструктурі «сильно» виснажують запаси ракет у рф, – розвідка Британії 

За його словами, на Волинському, Житомирському та Київському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога наразі не виявлено. На території білорусі триває формування регіонального угруповання військ сил так званої союзної держави.

Бригадний генерал поінформував, що впродовж тижня на Чернігівському та Сумському напрямках загарбники здійснили 41 обстріл позицій ЗСУ та об’єктів цивільної інфраструктури у районах 3 населених пунктів Чернігівщини та 17 населених пунктів Сумщини. На сході російська армія продовжує наступальні дії з завданням ракетних та авіаційних ударів, здійснює постійні артилерійські обстріли позицій ЗСУ вздовж усієї лінії зіткнення військ.

Як поінформував Громов, на Харківському та Куп'янському напрямках загарбники вели наступальні дії в напрямку кількох населених пунктів, однак успіху не мали. Ворог завдав ракетних ударів по позиціях українських військ у районах 7 населених пунктів. Армія рф продовжувала спроби просування в напрямку 4 населених пунктів на Лиманському напрямку, успіху не мала, завдано ракетного удару поблизу Святогірська та авіаційного удару по позиціях українських військ у районах 5 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог вів наступальні дії з метою витіснення українських підрозділів із зайнятих позицій поблизу 12 населених пунктів, а на Авдіївському та Новопавлівському напрямках – у районах Красногорівки, Веселого, Опитного та Водяного тощо, завдав авіаударів у районі 11 населених пунктів.

За словами Громова, на Запорізькому напрямку противник також вів наступальні дії, на Таврійському – завдав 28 ракетних ударів та 8 авіаційних ударів у районах 13 населених пунктів. Представник Генштабу нагадав, що під час наступальної операції Сили оборони вийшли на рубіж по правому берегу Дніпра, визволили близько 5580 кв. км території та 198 населених пунктів.

Нагадаємо, росія у війні проти України вже втратила 83 110 військових, 2 878 танків та 5 804 бойових броньованих машини.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!